Okurková omáčka
Recept na okurkovou omáčku z čerstvých okurek
Oloupej velkou okurku, rozkrájej ji na lístky, dej do hrnku s kusem másla a nech ji dusit; zapraž to pak třemi lžícemi mouky, rozmíchej s přecezenou hovězí polévkou a trochem octa a nech omáčku asi hodinu vařit; pak okurkovou omáčku opepři a vlej do nádobky.
Okurková omáčka z naložené okurky
Rozkrájej naloženou okurku na tenké koláčky, dej ji do hrnečku, nalej na ni trochu hovězí polévky a něco málo vinného octa anebo láku, přidej k omáčce kousek usekaného zeleného kopru a nech to vše svařit; zapraž to pak hnědou jíškou, dobře rozkloktej a nech ještě dobře povařit. Chceš-li, můžeš do okurkové omáčky přidati též kousek citrónové kůry, kousek do tmava opáleného a kousek bílého cukru.
Napsat komentář