Pepřová omáčka ke steakům, ze staročeských receptů čerpá i Zdeněk Pohlreich.

Jak se dělá pepřová omáčka podle našich babiček.

Udělej ze dvou lžic másla červenou jíšku, dej do ní jednu nakrájenou cibuli, lžíci celého pepře, lžičku tlučeného pepře, několik zrnek nového koření, kousek zázvoru, stroužek česneku, dva hřebíčky, dva bobkové listy, kousek dymiánu, asi dvě lžíce vinného octa a nalej na to tolik hovězí polévky, mnoho-li pepřové omáčky potřebuješ; když se vše hodnou chvíli pospolu vařilo, proceď pepřovou omáčku do nádobky. Je-li pepřová omáčka příliš hustá, přilej polévky, a je-li málo kyselá, přidej trochu octa.

Inspirace:

Rajská omáčka podle Zdeňka Pohlreicha

Šípková omáčka: 7 osvědčených receptů