Rajská omáčka, tomatová omáčka (z rajských jablek)
Rajská omáčka, tomatová omáčka, omáčka z rajských jablek. Tomata jsou u nás známá a zobecnělá nepravým názvem „rajská jablka“. Jelikož poslední název značí docela jiný druh ovoce, a tomata ve všech řečech původním svým jménem se uvádějí, označujeme i my jablíčka tato názvem: „tomata“.
Dej na kuthan kus másla, hrst tlučeného cukru a nech zažloutnouti. Rozkrájej tam 1/2 velké cibule, 6 pěkných tomat, 1 proutek tymiánu, 3 pepře, 3 nové koření, 1 bobkový list a nech dusiti. Když to poněkud vysmáhlo, zapraš moukou, zalij polévkou, přidej octa, bílého cukru dle chuti, citronové kůry, nech hodně vařiti a pak omáčku proceď.
Tip: Hovězí maso s rajskou omáčkou
Napsat komentář