Švestkové knedlíky kynuté
Recept na kynuté švestkové knedlíky od babičky – kynuté ovocné knedlíky. Do neplné čtvrtlitru vlažné smetany dají se rozpustiti 4 deka másla a 2 deka droždí, zadělá se tím půl kila mouky, přidají se dvě vejce, těsto na knedlíky se dokonale vypracuje a nechá trochu kynouti. Pak se z kynutého těsta nařežou větší kousky, zabalí se do každého několik švestek bez pecek a nechají se ještě kynout, až se voda na kastrolu vaří. Kladou se do ní jeden švestkový knedlík vedle druhého a když se po jedné straně provaří, volně se obrátí. Knedlíky nesměji se vařiti dlouho ani prudce. Když jsou knedlíky s ovocem dost uvařené, vyndají se, vidličkou rozpůlí, omastí a mohou se posypat i syrečkem.
Zkuste též recept na švestkové knedlíky z krupicového těsta a domácím strouhaným tvarohem
Napsat komentář