Babiččin recept na obyčejné buchtičky – kynuté buchty jako od babičky. 4 dekagramy droždí utrou se se čtyřmi žloutky, 14 deka másla dá se rozpustiti do 2/3 litru vlažné smetany, zadělá se tím 1 kilo mouky (je-li vlhká, musí jí býti o něco více), přidá se k tomu 11 deka cukru, trochu soli, citrónová kůra, květ, těsto vypracuje se, až jde od vařečky a dá na teplé místo kynouti. Pak se z něho nařežou malé kousky, rozplesknou, nadijí bud tvarohem, povidly, mákem nebo višněmi, zavařeninou a pod., zabalí se a kladou jedna vedle druhé do vymazaného pekáče, v němž se nechají ještě trochu kynouti. Dají se do rozpálené trouby a pak se volně dopékají. Pečené kladou se na papír, nechají vystydnout a posypou cukrem.