Utři dvacet lotů másla, až se zpění, přidej do něho šest žloutků, trochu cukru, hodně to dohromady utři, vsyp do toho libru prosáté mouky a zadělej to třemi čtvrtmí žejdlíku dobrého mléka, osol to a dej čtyry lžíce dobrých kvasnic, udělej z toho heboučké ne tuze tuhé těsto, hodně je vypracuj a nech je přikryté na vlažném místě skynouti. Zatím přeber a vyper dvanáct lotů pěkných sultánek a dvanáct lotů malých černých hrozinek, dobře je osuš, smíchej oboje s dvanácti loty mandlí na hrubo nakrájených a dvanácti loty cukru hrubě tlučeného a kávovou lžičkou tlučené skořice, promíchej vše dobře, vyndej kynuté těsto na vál, rozkrájej je na malé kousky, posyp vál těmi hrozinkami a vyválej z nakrájeného těsta rukama v těch hrozinkách as na pět coulů dlouhé kulaté kousky, tak aby hojně hrozinkami obsypány byly, utvoř z nich malé preclíčky a klaď je na ohřátý máslem potřený plech, nech je skynouti, pomaž je pak rozkloktanými vejci a upeč do zlatova.