Vanilkové vandličky
Recept na vanilkové vandličky. Osm žloutků tře se na míse se čtvrt kilem prosá- tého cukru a kávovou lžicí vanilky tak dlouho, až to zhoustne, pak se to naleje do tlustě vymazaných a na plechu ohřátých foímiček, které však nesmí se naplnili až po okraj; urovnají se na plech a dá se to volně péci. Zbylo-li ještě něco na míse, musí se to opět tříti tak dlouho, až to může přijít do trouby. Ty jsou pak duté.
Mohou se při kraji otevřití a kornoutkem nadíti krémem, který se upraví následovně: Z bílků ušlehá se sníh, zapráší se do něho trochu vanilky, dá se vařiti 14 deka cukru, až se táhne, a přimíchá se ku sněhu, .který se může malinovou šťávou zbarviti do růžová.
Tímto krémem nadívají se též máslové trubičky, které se pekou na válečku. Může se také do nich dáti smetana, která se s tlučeným cukrem a vanilkou šlehá tak dlouho, až zhoustne. Upotřebí se jí též k sladkým rosolům a lehkým dortům, které se jí ozdobují.
Napsat komentář