Zmrzlé koláče
Recept na pravé zmrzlé koláče. Na mísu se dá půl kila a šest deka mouky, přidá se k ní 18 deka cukru, kávový šálek nového, též převařeného másla, kávový šálek vlažné smetany, 7 žloutků, citrónová kůra, málo soli, 5 deka droždí, dobře se to vařečkou vypracuje, dá se do ubrousku, volně zaváže, zatáhne tkaničkou a dá se na mísu do studené vody kynouti.
Skynuté těsto vyklopí se na vál, rozválí, nařeže na čtverečky neb malé koláčky, nadijí se rybízem neb jinou zavařeninou, růžky se založí, koláčký urovnají se na plech ne příliš hustě, nechají ještě na teple skynouti, potrou se vejci a dají z počátku prudce, pak volněji péci. Z půl kila mouky je jich plná mísa.
Napsat komentář