Vezmi libru pěkné mouky, libru čerstvého másla, které se musí dříve dobře ze syrovátky vyprati, jedno velké vejce a lžíci vody, pak dvě lžíce líhu neb cognaku. Dej mouku na vál, udělej do ní důlek, vraz do něho vejce, rozdělej je vodou a cognakem, a udělej hodně tuhé těsto, zabal je do ubrousku a dej do chladného místa. Vyprané máslo dej pak na vál, vypracuj je rukama a dej je do studené vody, aby ztuhlo.

Vyválej pak těsto válečkem na malík ztlouští, máslo osuš ubrouskem, posyp je trochem mouky a polož na rozválené těsto, přehni pak těsto ze čtyr stran přes máslo, rozválej je válečkem as na brko ztlouští, slož je a opět rozválej, nech je půl hodiny ležeti, pak je opět slož a opět rozválej. Nejlépe se daří takové těsto, když je upravuješ v chladném místě.