Na paštiku pro osm neb deset osob vezmi tři pěkná již den před tím uchystaná kuřata, rozkrájej je na čtvrtky, nasol po obou stranách a pepřem posyp, dej je na kuthan, pod ně kousek másla a lžičku sekaných šalotek, lžíci žampionů a petružele, nech to z polovice udusiti a pak vychladnouti, zatím udělej nádívku, rozkrájej libru telecího masa a půl libry slaniny na malé kousky, dej je na kuthan a podlej hovězí polívkou, dej k tomu několik šalotek, trochu petružele, osol, pepřem okořeň a nech to na polo dusiti, vyber pak maso na prkénko a usekej drobounce.

Ustrouhej žemlíčku, namoč ji do mléka a vytlač, usmaž ji v omastku z telecího masa a utluč vše dohromady s dvéma vejci v moždíři, protlač nádívku pak skrze sejtko a postav stranou. Vymaž paštikovou formu máslem, vylož ji testem na brko tlustě a vymaž připravenou nádívkou, dej do ni několik kousků kuřat, pak dej vrstvu nádívky a opět několik kousků kuřat, a nejvýše nádívkou to dobře pokrej, poklaď tuto pak slaninou tence nakrájenou, udělej víko z těsta paštikového, přítlač obě strany těsta do hromady, pomaž rozklepaným vejcem.

Dej paštiku na plech do trouby, nech dobrou hodinu péci a než ji dáš na stůl, vyndej ji pozorně z formy, dej na mělkou mísu, vykroj víko, vyber slaninu s povrchu a nalej do paštiky několik lžic hnědé omáčky, příklop opět víkem a nes teplé na stůl.