Minestra
Recept na italskou polévku minestra (minestrone) – tradiční zeleninovou polévku.
Minestra Soup.—Pctage a la Minestra.
Rozkrájej malou cibuli na drobno, smaž ji nějakou chvíli na čerstvé slanině na kostky nakrájené nebo na másle s hovězím tukem na polo smíšeném; pak rozkrájej jeden celer, jednu mrkev, dva syrové brambory a několik pěkných hub vesměs na kostky, k tomu malou tvrdou hlávku zelnou na nudle — načež dej zelené srdíčko od celeru s jemně usekanou zelenou petruželkou a troškou šafránu a květu k cibuli, nech to trochu spej-chnout, přidej hořejší smíšeninku a za častého míchání nech to asi deset minut smažit. Konečně přidej tři unce vlaské, za sucha utřené (neprané) rýže, nastrouhaného parmazánského sýra, chvíli to ještě smaž, načež to polej silnou hovězí polévkou a nech to vařiti tak, aby rýže zůstala pěkně zrnitou a nepříliš měkkou. Můžeš k tomu přidat též kousek uvařených, na hrubší nudle nakrájených plíček, po případě i račí klepeta a ocásky.
Napsat komentář