Mullagatawny Soup.—Potage Mullagatawny.

Dej do hrnku na kousky rozkrájenou a ne tuze tučnou slepici, kus telecí kosti, tři kvarty vody a nech vařiti; pěnu seber a přidej svazeček zelené petružele, bobkový list, stroužek česneku, špetku tlučeného pepře, hřebíčku a květu, osol a nech vařiti až slepice změkne; potom ji vyndej, na kousky rozkrájej, z polévky všechen tuk seber a sýtkem proceď. Usekej čtvrt libry mrkve, čtvrt libry tuřínu, čtvrt libry cibule, unci celerového kořene, dvě jablka a dvě unce šunky — každé zvlášť. Dej na rendlík tři unce másla, nech na něm osmažiti usekanou cibuli a pak přidej mrkev, tuřín, šunku, celer, jablko a rozkrájené maso ze slepice a nech dusití; pak přidej tři lžíce mouky, tři lžičky indické curry, kousek cukru, přilej polévku, dobře zamíchej a nech chvíli povařit. Potom maso vyndej, polévku protlač skrze sýtko, procezenou dej s masem zpět do hrnku a míchej tím nad ohněm, až se to počne vařit. Dej do polévkové mísy
a nes na stůl s vařenou rýží na zvláštní míse.