Polévka s knedlíčky ze slaniny
Recept na polévku s knedlíčky ze slaniny.
Soup with Bacon Quenelles.—Potage aux Quenelles de Petit Sale Fume.
Uvař půl libry hezky tučné uzeniny, nech ji vychladnouti a pak ji rozkrájej na kostky, rozkrájej též jednu ostrouhanou žemličku na kostky, polovic namoč ve sladké smetaně a polovičku usmaž do zlatova.
Polovičku kostek ze slaniny nech rozpustit, pak vychladnout, utři ji, vraz do ní dva žloutky, dvě celá vejce, připoj k tomu onu ve smetaně máčenou žemličku, trochu to osol, dej k tomu něco skrájené pažitky, pak plnou lžíci pěkné mouky a též tu smaženou žemličku.
Potom zkus, je-li těsto dost husté; dej totiž kousek těsta se lžičkou na zkoušku do polévky, což se při všech knedlíčkách, dříve než se zavařují, státi má. Je-li těsto řídké, tedy se přidá ještě mouky, též krájená uzenina, dobře se to promíchá a pak se knedlíčky malou lžičkou do polévky zavářejí.
Kdo není milovník zeleniny, může pažitku vynechat. (Pro 8 osob.)
Napsat komentář