Polévka z vepřového srdce – recept.

Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostečky a na másle do růžová usmažíme s jemně nakrájenou cibulkou; načež přidáme k srdci. Polévku zahustíme žlutou řídkou máslovou jíškou, měkké srdce nakrájíme na kostečky a přidáme se současně zvlášť uvařenými perličkami do polévky a vše dobře povaříme. Před podáváním okořeníme polévku sekanou zelenou petrželkou a několika kapkami Maggiho koření.

Polévka z vepřového srdce – Rozpočet pro 5 osob: 25 dkg vepřového srdce – 1 1/2 l vody – sůl – 15 dkg zeleniny (celer, mrkev, petržel) – 2 dkg cibule – 2 dkg másla na osmažení.

Na jíšku: 3 dkg másla – 3 dkg mouky – 5 dkg krupek perliček – zelená petržel – 10 kapek Maggiho koření.