Recept na polévku ze zajíce.
Hare Soup.—Potage de Liěvre.
Vezmi zadečky ze dvou čerstvých zajíců, kosti
vyndej a maso na malé kousky rozkrájej; dej na kastrol čtvrt libry rozkrájené slaniny, čtvrt libry másla, na koláčky rozkrájenou mrkev, dvě cibule a kořen celeru a nech vše do zlatova osmažiti, potom přidej zajíce, nech ještě chvíli dusiti, popraš dvěmi uncemi přesáté mouky a dobře promíchej; přidej dva kvarty telecí neb slabší hovězí polévky, dva kvarty vody, pintu catawba vína, svazeček zelené petružele a nech to asi hodinu vařit; pak maso vyber a nejlepší kousky dej do polévkové mísy, polévku proceď, zeleninu utluč v moždíři, utlučenou dej opět do polévky, dobře rozmíchej, proceď sýtkem, přistav k ohni (nesmíš ji však již nechat vařiti), přidej dvě unce másla a nalej do mísy na maso.