Polívka po holandsku
Ze dvou upečených kuřat skroj prsička a ostatní bílé maso a usekej je na drobno. Dej na kuthan kousek másla, jednu na drobno rozkrájenou cibuli a kousek též na drobno rozsekané petružele, nech to zpěnítí, přidej pak k tomu rozsekané maso, popraš to trochem mouky a okořeň trochu květem, přidej k tomu několik lžic dobré hovězí polívky a nech to pak malou chvilku vařiti, pak to od ohně odstav, přimíchej k tomu několik žloutků a postav to stranou. Odstrouhej pak z malých kulatých housek kůrku a nech je v přepuštěném másle do zlatova osmažiti, odřízni pak z každé svrchu malý kousek, vyber z nich pozorně všechnu střídku a naplň je připravenou sekaninou, přiklop je těmi kousky, jež jsi byla odkrojila, urovnej je na mísu a postav do vlažné trouby, aby nevychladly, ostatní sekaninu dej do silné vařící hovězí polívky, pak rozkloktej v jiném hrnku několik žloutků s trochem vlažné polívky, přimíchej ji k ostatní a nes zároveň s uchystanými houskami na stůl.
Napsat komentář