Strouhánková polévka
Strouhánková polévka – recept. V osolené vodě povaříme na nudličky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek a spařenou kapustu). Z másla a mouky si připravíme světležlutou jíšku, přidáme do ní vajíčka a smažíme tak vaječnou drobenku. Pak zalijeme vaječnou jíškovou drobenku zeleninovou polévkou a vše dobře povaříme. Před podáváním polévku okořeníme tlučeným pepřem a zelenou sekanou petrželkou. Do polévky můžeme přidati čerstvé dušené hříbky neb suché v mléce povařené.
Strouhánková polévka – rozpočet pro 5 osob: 1 3/8 l vody – sůl – 12 dkg zeleniny – 4 dkg másla – 5 1/2 dkg mouky – 1-—2 vejce – 1/2 dkg hub – 1/8 l mléka – neb 5 dkg čerstvých hříbků – tlučený pepř 3 zrnka – zelená petržel.
Napsat komentář