Uzená polévka s praženou krupicí
Recept na uzenou polévku s praženou krupicí. Uzenou polévku připravujeme obyčejně, vaříme-li uzené maso. Ku přikladu na knedlíky s uzeným masem nebo bramborový závin s uzeným masem a pod. Přitom vždy přihlížíme, abychom měly chutné maso a proto ho vkládáme do vařící vody, takže polévka jest méně chutná.
Pro lepší chuť upravíme uzenou polévku takto:
Z uvařeného masa polévku procedíme, podle chutí osolíme, přidáme do ní na nudličky nakrájenou kořennou zeleninu, máslovou jíšku a na másle usmaženou krupici a polévku vaříme jen tak dlouho, dokud zelenina
nezměkne. Poté umícháme v polévkové míse v mléce vejce, sekanou zel. petrželku a stále michajíce, nalijeme do ni polévku a podáváme.
Uzená polévka s praženou krupicí – Rozpočet pro 5 osob: 1 1/2 l polévky z uzeného masa – sůl – 8 dkg zeleniny·
2 dkg másla – 4 dkg krupice. – Jíška: 1 1/2, dkg másla – 1 1/2, dkg mouky – 1/8 l mléka – 1 vejce – zelená petržel.
Napsat komentář