Marinovaný losos
Recept na marinovaného lososa. Losos se ošupe, nakrájí na malé špalíčky, vypere, nasolí a dá péci. Aby losos nepřilehl ke dnu, spaří se kousek ovesné slámy a pár stébel dá se pod něj do pekáče. Pak se uvaří ocet a bílé víno (na 2 kila 1)2 litru vína), přidá se do toho koření, cibule, celer, petrželové kořínky, tymián, bobek, pár lupínků bertramu a nalije se to vařící do horkého pekáče na lososa a nechá vystydnout. Mezitím oloupá se citron, kůra se pokrájí na nudličky, citron na kolečka (bílá kůže musí se zcela odstraniti), losos vychladlý urovná se do kastrolu, proloží se kapary a tím citronem, opět se polije tou smíšeninou a dá do studena. Nesmí se přikrýti, až ztuhne; uschovati se může jen v hliněné nádobě, pod hliněnou poklicí. Marinovaný losos dává se jako předkrm.
Napsat komentář