Recept na marinovaného úhoře. Hlavička úhoře vezme se do šatu, jinak by se úhoř neudržel, u hlavičky se nařízne a rozpáře až k otvoru. Nařeže se na malé podlouhlé kousky, nasolí a nechá se péci i s koží. Zároveň dá se vařiti asi 1/3 litru octa podle toho, jak je ryba veliká, trošku vína, cibule, koření, tymián, bobek, a nalije se ta vařící tekutina na pečeného úhoře. Když vystydne, složí se úhoř do hliněné nádoby, proloží se citr. kůrkou na nudle rozkrájenou a citrónovými koláčky, z nichž se bílá kůra i jadérka musí odstraniti, prosype se kapary, šťáva se na to znova nalije a dá do studená. Dává se jako předkrm a může se ozdobíti malými cibulkami, které se u stopky uříznou, lupénky se jim rozloží, řepovou šťávou pokapou ai ke každé přidá se lístek andělíky.