Salát vlašský ke krocanovi nebo jehněčímu
Recept na vlašský salát – original receptura našich babiček. Vlašský salát se chystá následovně: Uvaří se pár brambor, jeden velký celer, květák a dvě vejce na tvrdo. Brambory a celer se oloupají, pokrájejí na kolečka a vloží na salátovou mísu.
K tomu se připojí rozebraný květák, oloupaná a nakrájená jablka, drobně sekaná cibule, kapary, na kolečka skrájená okurka, jedna ruská sardinka, jeden očištěný slaneček, vše na malé kousky pokrájené. Mlíčí ze slanečka utře se se žloutkem a olejem, promíchá dobrým octem a na salát procedí.
Vlašský salát ozdobí se marinovaným úhořem, na kousky rozkrájeným, též drobně sekanou červenou řepou, jíž se dá hrstka vedle sekaného bílku, z druhé strany dá se opět hromádka sekaného žloutku a tak se pokračuje, až je mísa kolkolem ozdobena. Dává se ke krocanu nebo k jehněčímu zadečku.
Napsat komentář