Omej pěkné telecí hrudi, podeber je nožem mezi žebry a kůží hodně z hluboka, abys je mohla naditi. Pak ostrouhej kůru ze tří žemliček, rozkroj každou v půli, namoč je v mléce a když hodně nasáknou, pak je vytlač. Rozpusť kus čerstvého másla na kuthanu, nech v něm spejchnouti rozmačkané žemličky, přidej trochet tlučeného květu, míchej tím a nech to chvíli smažiti. Když to trochu vychladne, tak k tomu rozmíchej čtyry celá vejce a tři žloutky, trochu citronové kůry na drobno rozkrájené, nádivku tu osol a promíchej.

Naplň prostoru mezi žebry a kůží a pak to zašij, aby nádivka nevytekla, a nasol hrudí po obou stranách. Vymaž pekáč, na němž chceš hrudí péci, hodně máslem, dej do něho cibuli a mrkev na koláčky rozkrájenou, polož několik tenkých dřívek na příč do pekáče, rozlož na ně hrudí obrácené, nalej na ně trochu rozpuštěného másla a peč je v troubě as půl druhé hodiny, častěji však je polévej, kdyby omáčka vysychala, tedy podlej vždy trochem hovězí polívky; když je hrudí v brzce měkké, tedy je obrat a nech při prudším ohni asi deset minut péci, aby dostalo pěkné přičervenalou kůru, potři je při tom několikrát čerstvým máslem. Dej pak hrudí na patřičnou mísu a vytáhni z něho nit, posyp je strouhanou žemličkovou kůrou a polej šťávou z pečené. Omáčku proceď, seber s ni mastnotu a dej zároveň s pečení na stůl.