Recept na smažené telecí nožičky. Telecí nožičky musí se dříve spařiti, což se děje následovně: Dají se do studené vody, posypou bednářskou smolou, drobně tlučenou, pak se dvakrát do horké vody omočí jedna po druhé. Nesmí se přepařiti, sice by se nes vlékly. Když se opaří, vyperou se ve studené vodě, aby se všechna srsť odstranila, kopýtka nožem se shodí, pak se nožička mezi kopýtkem rozřízne po celé délce kosti, rozlomí se, a kůže pomocí nože stáhne a odstraní.
Na to dají se telecí nožičky vařiti do slané vody, pak se nechají vystydnout, obalí se v mouce, vejci a housce a dají na rozpálené máslo. Smaží se na prudkém ohni, a když po jedné straně zčervenají, obrátí se na druhou. Může se k nim dáti křen nebo zelenina jakéhokoli druhu.