Rozkrájej na drobounko šest cibulí, nech je na rozpuštěném sádle zpěniti. Uvař dvě libry vepřového bůčku do měkka a nech vychladnouti, a nakrájej pak na malé kostky, rozpusť na kuthánku kus másla, dej do něho tři lžíce mouky, nech několik minut pražiti, rozdělej to se šesti žejdlíky dobré smetany a nech vařiti, proceď to pak skrze husté žíněné sejto do kuthanu, míchej tím, dej pak do toho nakrájené vepřové maso a přimíchej k tomu asi devět žejdlíků vepřové krve, patřičně to osol, okořeň pepřem, květem a něco řebíčkem, trochem dymianu a roztlučeným bobkovým listím, nadij tou míchaninou dobře vyčištěná, na delší kusy nakrájená střeva, každý dobře zašpejluj a nech as deset neb patnáct minut vařiti, a pak k potřebě uschovej. Smaží se na tentýž spůsob, jako jaternice, a přid se k nim dušené zelí.