Recept na klobásy v máslovém těstě jako předkrm. 1 kilo mladé vepřové krkovičky drobně se useká, přidají se dvě ve studené vodě namočené a vymačkané žemličky, trochu soli, citrónová kůra, všehochuť, pepř, několik lžic bílého vína, 2 lžíce piva a 2 lžíce polévky, dobře se to propracuje a pomocí trychtýře vpraví do tenkého střívka, které se však zcela nenaplní, kousek se nechá prázdného; pak se na 3 ctm. střívko zatočí a uřízne. Další střívka naplní se rovněž tak.

Když jsou klobásky hotovy, rozválí se máslové těsto, které musí již býti připraveno, na stéblo tlustě, horkým nožem nařežou se z něho dle délky klobásků obdélníky, klobásy se do nich zatočí, položí se všecky na čistý plech a dají k ledu stuhnouti. Studené potřou se povrch vejcem, ale u kraje nikoli, aby se mohly lupínkovati, a dají do rozpálené trouby péci. Později mohou se volně dopékat a pak hned nésti na stůl.

Máslové těsto upraví se takto:

Na půl kila másla vezme se půl kila mouky, která se ve dví rozdělí. Do jedné polovice se tupou stranou nože vpraví to máslo, válečkem prodělá a dá do studená. Do druhé části mouky zadělají se dvě celá vejce, z jednoho citronu šfáva, as 4 lžíce kyselé smetany, trochu soli, těsto se dobře propracuje a rozválí. Přinese se máslové těsto, též se rozválí, těsto z vajec se na ně přitiskne, přeloží, válečkem přetluče, těsto opět se přeloží a přetluče a to se opakuje několikrát, až se obojí dobře spojí. Nepotřebuje-li se hned, dá se do studena.