Recept na kapustu nadívanou vepřovým masem. Kapusta rozkrojí se na 4 dílky a uvaří. Srdéčka se vykrojí a u košťálku nechají se pouze vrchní lístky. Ty vnitřní se usekají, přidá se k tomu kousek šunky, kousek vepřového masa, vše usekané, jedna v mléce namočená žemlička, dvě vejce, citrónová kůra, trochu soli, lístky kapustové se tím nadijí, jedním listem přiklopí, závitek obalí se ve vejci a housce a usmaží se. Na míse obloží se sekaninou z telecího masa, která se upraví takto: Zbytky telecí pečeně se ustrouhají nebo sesekají. Na orůžovělou cibulku dá se trochu strouhané housky, citrónová kůra, pak ta sekanina, podlije se polévkou a nechá dusití. Mezi dušením se rovněž podlévá, k posledu přidá se lžíce vína neb citrónové šťávy. Než se nadívaná kapusta nese na stůl, vrazí se do ní jedno neb dvě vejce a míchá se tím ještě, až vejce se dobře zapeče.