Rozdělej v trochu mléce osm lotů bílé mouky, přidej k tomu pět celých vajec a kousek tlučeného cukru, na kterém jsi kůru z jednoho citronu byla ostrouhala, malounko osol a měchačkou to dobře rozdělej, pak přidej tolik mléka, aby z toho bylo těstíčko jako na lívance. Namaž rozpálenou formu na omeletky aneb plech přepuštěným máslem, polej jej tence těstem a upeč je po obou stranách a klaď na čistý ubrousek. Utři na míse půl libry tvarohu s dvéma loty másla, přidej k tomu pět žloutků, šest lotů tlučeného cukru, na kterém jsi byla kůru z půli citronu ostrouhala a tři loty přebraných a vypraných hrozinek sultanek a dobře to promíchej. Namaž tím omeletky, sviň je a klaď do kuthanu máslem vymazaného, popraš cukrem, podlej trochem vařeného mléka a nech v troubě při mírném ohni zvolna upéci, pak plechovou lopatkou po kusech vybírej a urovnej na mísu, popraš hojně cukrem a nes na stůl.