Závin oříškový
Recept na oříškový závin. Čtvrt kila oříškových jader se dá do trouby, aby se z nich slupinky snadno slouply, utlukou se dobře, přidá se k nim 2 deka též utlučených hořkých mandlí, jedna strouhaná žemlička, na špičku nože koření (skořicový květ, hřebíček, všehochuť dohromady stlučené), a vše se promíchá.
Na závin udělá se máslové těsto jako v předéšlém receptu na závin, jeden díl na plechu rozložený potře se medem, část té míšeninky oříškové se na to nasype, pokropí se medem, vlažnou smetanou rozředěným, druhá část těsta se na to přiloží. I to se potře medem a posype zbylou smíšeninou. Pak se upeče v prudké troubě; musí se dáti pozor, aby to nevysmahlo. Pečený závin krájí se na podlouhlé, as 2 prsty široké kousky.
Napsat komentář