Mrkev s hráškem
Mrkev s hráškem. Mrkev se oškrabe, vypeěre, rozkrájí na malé kostečky a spaří se. Na kuthan dej tlučený cukr s máslem, nech je trochu zahnědnout a pak zalij polévkou. Do toho dej tu mrkev na kostečky rozkrájenou a nech do měkka dusit. Zelený hrášek omyj ve studené vodě a sceď ho úplně; opět si dej na jiný kuthan cukr a máslo, nech opět zahnědnout a zalij polévkou, Hrášek úplně scezený vlož do toho. Je-li měkký, nech jej jen málo dusit. Když jest obé dosti měkké, sluč to do jednoho kuthanu, zapraž bledou máslovou jíškou. Dle chuti můžeš trochu přisladit, přisolit nebo čeho je třeba, přidat. Není-li to v letní době, dej hrášek konservovaný v krabicích.
Napsat komentář