Dušená divoká kachna
Oškubej divokou kachnu, vyper ji, nech ji půl hodiny v studené vodě ležeti, pak ji slaninou protáhni. Dej na kuthan jednu rozkrájenou cibuli, petruželový kořínek, čtvrt celeru, jednu mrkev, jeden bobkový list, kus celého zázvoru, několik zrnek pepře, několik řebíčků, několik jalovců a kus surové, na tenké lístky nakrájené šunky, vlož do toho kachnu, trochu to osol a malounko vody přilej. Dus nyní kachnu do měkka a polévej ji častěji omáčkou, v níž se dusí, kdyby příliš hnědla, pokrej ji papírem. Udělej omáčku se žampiony aneb omáčku s kaparami, vlej do ní přecezenou šťávu, v níž jsi kachnu byla dusila, polej kachnu touto omáčkou a nech to pak ještě čtvrt hodiny na horkém místě státi.
Napsat komentář