Pečený zajíc v kyselé smetaně
Pěkně slaninou protáhnutého zajíce osol a vlož na pekáč, do kterého jsi byla následující marinadu připravila: totiž dvě cibule na koláčky rozkrájené, též jednu mrkev, kousek zelené petružele, dva bobkové lístky, několik zrnek pepře, dva řebíčky, polej to pak dvéma žejdlíky vinného octa a nech zajíce tak do druhého dne ležeti, pak jej vyndej, polej čerstvým rozpuštěným máslem a podlej trochem masité polívky a trochem tě šťávy, v níž byl zajíc naložen, a nech jej zvolna péci; polej jej pak žejdlíkem kyselé smetany a nech jej upéci do měkka, při čemž jej musíš začasté kyselou smetanou polévati, pak vlož zajíce na mísu, omáčku sceď, přidej k ni trochu masité polívky, šťávu z půli citronu, nech ji ještě chvíli povařiti, a polej ji pak upečeného zajíce.
Napsat komentář