Recept na sekaného zajíce. Maso ze zajíce od kosti se obere, kůžiček zbaví a drobně rozseká. K tomu se přimíchají tři strouhané žemličky, vínem pokropené, čtvrt kila vepřového, též drobně usekaného masa, kousek strouhané cibule a česneku, prášek majoránky a všehochuti, trochu citrónové kůry, 2 celá vejce, 1 žloutek, osolí se to, řádně propracuje, utvoří se šiška na způsob hřbetu, uhladí se bílkem, prostrká slaninou a dá se obyčejně péci na kosti ze zajíce. Pod ni se vloží zelenina, cibule, koření, tymián a kousek omastku. Mezi pečením polévá se kyselou smetanou. Pečená se vyndá, omáčka zapráší se moukou, zalije smetanou s citrónovou šťávou, pak se procedí na rozkrájenou pečeni, která se ozdobí citrónovou kůrkou, na nudličky pokrájenou.