Recept na sekanou slepici. Slepice se oškube, opálí, vykuchá, nožky se uřežou a opaří, hlavička se též opaří, kůže z prsou se odtáhne, prsíčka se vyříznou, drobně sesekají, přidá se kousek telecího a kousek vepřového (dohromady asi čtvrt kila), též drobně sesekaného masa, 1 ostrouhaná, ve smetaně namočená žemlička, 2 celá vejce, citrónová kůra, 5 spařených stlučených mandlí, trochu květu, trochu soli a dobře se to propracuje. Slepice se osolí, sekanina položí se na kobylku, odkud se bylo prve maso seřízlo, kůže se přes to přetáhne, u krku zaváže, pak se za- špejlí a křidélka se založí. Dusí se na másle a jen málo se podlévá. Když změkne, dá se do trouby učervenat. Pak se rozkrájí, polije šťávou z kastrolu a obloží sušenými žemlovými řízky.