Hovězí játra – s citronovou omáčkou, smažená i se smetanou
Hovězí játra s citronovou omáčkou
Hovězí játra se očistí a nakrájejí na lístky, osolí, dají na pekáč s máslem, opepří a dusí se. Když jsou měkká, vyndají se, omáčka se procedí, přidá k ní stává z jednoho citronu, játra do ní vloží a chvíli povaří.
Též tak možno i játra vepřová a telecí upravovali.
Hovězí játra smažená
Játra hovězí se zbaví všech kůžiček, nakrájejí na lístky, osolí, obalí v mouce, vejci a nastrouhané housce a usmaží se. Hodí se k veškeré zelenině nebo zemákové kaši.
Vepřová a telecí játra možno taktéž upravovati.
Játra se smetanou
Hovězí játra se zbaví všech kůžiček, osolí, propíchají slaninou, opepří, obalí v mouce a po obou stranách se opekou, pak se vloží do 31/2, decilitru sladké smetany a povaří se čtvrt hodiny, aby omáčka nabyla chuti od jater. Telecí i vepřová játra možno právě tak jako hovězí upravovati.
Napsat komentář