Vepřová kýta
Vepřová kýta – recept na pečenou vepřovou kýtu.
Vepřová kýta se opere, naklepe, zbaví všech kostí, posype kmínem, a kůže se, když je napolo upečená, rozkrájí, peče se tak dlouho, až zcela sežloutne.
Anebo:
Vepřová kýta se zbaví všech blan, rozkrájí se cibule, mrkev, celer, přidá se kořínek petružele, bobkový list, thymian, pepř, nové koření, citrónová kůra a kapary; vše se vlije na pekáč, a v tom leží kýta celý den, a teprv druhý den se peče, upečená se nakrájí na plátky, udělá se hnědá jíška, dá se do omáčky, ve které byla kýta upečena, dusí se ještě po 10 minut.
Vyzkoušejte též recept na vepřovou kýtu plněnou mletým masem a zázvorem
Napsat komentář