Tag archives for babiččiny polévky - Page 3
Polévka ztracená
Polévka ztracená - recept. Zemáky oškrábané se umyjí a vaří s kmínem, pepřem, stroužkem česneku, utřeným se solí a máslem neb husím sádlem. Polévka se pozorně scedí, aby zemáky do…
Pravá bramboračka jako od babičky
Recept na pravou postní bramboračku jako od babičky. Obyčejná bramborová polévka | recept Potato Soup.—Soupe de Pommes de Terre. Oškrab a vyper tolik brambor, mnoho-li jich pro polévku potřebuješ, nalej…
Polévka se zemčaty
Recept na polévku se zemčaty - bramboračka jako od babičky (recept na bramborovou polévku). Purée of Potatoes.—Purée de Pommes de Terre. Oloupej a nastrouhej několik ovařených zemčat, dej je do…
Každého oběda základem jest dobrá polévka
Dle polévky pozná znalec, jaký požitek ho očekává a úsudek takto utvořený se obyčejně během oběda potvrdí. Proto musí by ti každé dobré kuchařce na tom záleženo, aby jak náleží…
Vařené hovězí maso
Tradiční recept na vařené hovězí maso. Když se maso více než do polovice uvaří, může se z polévky vyndat, trochu posolit a dát na zeleninu a kousek loje učervenat. Pak…
Křenová omáčka k hovězímu masu | Smetanový křen
Recept na křenovou omáčku podle babičky: smetanový křen k hovězímu masu. Vařečka mouky rozdělá se pozorně ve smetaně, aby nebyly chuchvalce, a vlije do vařící se smetany, k níž se…
Kaparová omáčka k hovězímu masu
Recept na staročeskou kaparová omáčku k hovězímu masu. Dvě deka kaparů a citrónová kůra povaří se v hovězí polévce, pak se přidá jíška, prášek všehochuti, lžíce bílého vína, kousek cukru…
Okurková omáčka k hovězímu masu
Tradiční recept na okurkovou omáčku k hovězímu masu. Dvě kyselé okurky se oloupají, na kruhátku rozkrouhají a dají vařit do hovězí polévky. Když změknou, přidá se jíška, omáčka se po…
Bramborová omáčka
Recept na babiččinu bramborovou omáčku. Dá se do hovězí polévky vařiti pár drobně rozsekaných brambor s několika zrnky všehochuti. Když se rozvaří, přidá se k nim vařečka mouky s máslem…
Česneková omáčka k hovězímu masu
Recept na česnekovou omáčku k hovězímu masu. Kousek cibule a česneku usmaží se na loji do růžová, zaleje se hovězí polévkou, zapraží, přidá trochu květu, nechá povařit a než se…