Tag archives for hovězí guláš
Uherské maso (Guláš)
Uherské maso (Guláš). Na sádlo dobře rozpěněné vlož dobře skrájenou cibuli a nech ji do růžova osmažiti. Na 1 kg. hovězího masa čítají se 4 cibule; přidej dle libosti papriky;…
Gulaš uherský
Rozkrájej osm neb deset lotů slaniny a dvě velké cibule na drobno, pak vezmi půl třetí neb tři libry hovězího masa z kýty a rozkrájej je na malé kostky. Nasypej…
Guláš
Vezmi 1—2 libry (1/2—1 kg.) hovězího masa, nejlépe z kýty, vyper, stáhni, na malé kousky přes nit rozkrájej, rozřezej. Tuk a čerstvý hovězí lůj rozkrájej též na malé kostky, dej…
Guláš
Hovězí guláš od babičky. Kilogram šťavnatého hovězího masa od žeber se na kostky nakrájí, posolí a dusí s usekanou cibulí na másle; k tomu se přidá v kousku plátna zavázaný…
Guláš z hovězího pupku
Recept na guláš z hovězího pupku. Kus masa hovězího (od pupku) a skopového rozkrájí se na malé kousky a nechá se dusiti na loji a cibulce, k čemuž se přidá…