Tag archives for hovězí pečeně
Hovězí pečeně po anglicku
Vezmi nejméně šest liber hovězího masa od zadních žeber, sklepej je dřevěnou paličkou, smíchej sůl s tlučeným pepřem a tím maso hodně natři, zaobal je pak do papíru, omastkem z…
Dušená pečeně či roštěná
Maso na roštěnku nejprve vyper, každé žebro zvláště nařezej, což ovšem nejlépe dovede řezník; maso napotom na měkko stluč a s obou stran dobře nasol, jemným pepřem posypej, kus na…
Dušení, uzení, pečení masa, ovoce, zeleniny
Dušení Dušením nazýváme pozvolné vaření masa, ovoce, zeleniny atd. v pevně uzavřených nádobách, aby žádná pára unikat nemohla, tím se stává potrava šťavnatější a chutnější. Velmi výhodně možno k dušení užiti…
Hovězí pečeně
Recept na hovězí pečeni. Vezme se čtyřhranný špalíček (též ze špalíčku), naloží se do soli a jalovce a nechá tak ve studenu 14 dní ležet, ale musí se každý den…