Tag archives for játrové knedlíčky
Knedlíčky do polévky
Knedlíčky do polévky jsou dvojí: kulaté a lžičkou volně zavařené. Poslední nazývají se běžně též „noky“ dle francouzského nogues. My nazýváme v naší knize oba druhy knedlíčky. Upozorňujeme, aby se…
Polívka s jaternými knedlíčky
Ostrouhej kůrku ze čtyr velkých žemliček, spodek z nich odkroj, pak žemličky rozkrájej na tenké řízky, vlož je do hlíněného kuthanu a vlej na ně žejdlík mléka a nech je…
Polívka se svítkem z jater
Utři půl libry čerstvého másla, až se zpění, rozdělej do toho deset žloutků, jeden po druhém, a rozmíchej v tom libru sestrouhaných a skrze drátové sejtko procezených telecích jater, osol…
Polívka s jaterními knedlíčky
1/2 libry (l/4 kila) čerstvých telecích neb hovězích jater vymyj a stáhni, vyber z nich nožem buď všechny mázdry a žilky, aneb jemně je usekej čili odstrouhej, žilky odstraníc; na…
Polévka s knedlíčky: játrové knedlíčky, z uzeného jazyka, morkové neb bramborové knedlíčky
Má-li býti polévka dobré, jemné chuti, je třeba přidati k masu kus slepice nebo kuřete, které se vařené drobně useká a do polévky vloží. Kosti z toho roztlukou se v…