Tag archives for jehněčí recepty
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně. Jehněčí zadek se vypere, nasolí, dá na pekáč hned hřbetem vzhůru, dá se pod něj kus másla a peče se v troubě 12 hodiny, při čemž se často…
Smažené jehněčí
Přední čtvrť nebo plecka rozkrájejí se na úhledné, stejně velké kusy, osolí se, omočí. v rozkloktaném vejci, obalí v mouce, ve strouhané housce a zvolna se osmaží ve žhavém převařeném…
Smažené jehněčí na francouzský způsob
Smažené jehněčí na francouzský způsob. Jehněčí hrudí nebo přední celá čtvrt se spaří, by zbělela, a uvaří se v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dá se na…
Zadělávané jehněčí
Zadělávané jehněčí. Předek jehněčí se vypere, zbělí, opláchne ve studené vodě a na úhledné částice rozkrájí. Na kuthanu rozpálí se kus čerstvého másla, maso se na ně vloží, osolí se,…
Jehněčí se sardelemi
Jehněčí se sardelemi - recept. Jehněčí kýta, plece nebo zadek se zbaví všech kůžiček, nasolí se, propíchá slaninou, sardele utrou s máslem, smíšeninou se pomaže, podlije hovězí polévkou, několik kaprlat…
Jehněčí zadek
Recept na jehněčí zadek. Jehněčí zadek potře se mezi kýtkami se solí utřeným česnekem, nasolí se, vespod kmínem posype a dá se na máslo trochu povrch opéci. Na to se…
Jehněčí předek zadělaný
Recept na zadělávaný jehněčí předek. Jehněčí předeček se rozkrájí na tři díly, žebérka se rozseknou a udělají z nich řízky. Na kastrol se dá kousek másla, petržel, jeden lanýž, asi…