Tag archives for masové knedlíčky do polévky
Knedlíčky do polévky
Knedlíčky do polévky jsou dvojí: kulaté a lžičkou volně zavařené. Poslední nazývají se běžně též „noky“ dle francouzského nogues. My nazýváme v naší knize oba druhy knedlíčky. Upozorňujeme, aby se…
Polívka s knedlíčky masitými
Vezmi půl libry upečeného bílého telecího masa, rozkrájej je na drobné kousky, přidej k tomu dvě ostrouhané, v mléce rozmočené žemličky, jež taktéž na drobno rozkrájej, dej všechno do moždíře…
Knedlíčky z masa na polévku
Vezmi 1/2 libry (1/4 kg) libového masa vepřového aneb 1/4 (1/8 kg) masa telecího, aneb od každého 1/4 libry (1/8 kg), dohromady tedy 1/2 libry (1/4 kg), stáhni z něho…
Polívka s jaterními knedlíčky
1/2 libry (l/4 kila) čerstvých telecích neb hovězích jater vymyj a stáhni, vyber z nich nožem buď všechny mázdry a žilky, aneb jemně je usekej čili odstrouhej, žilky odstraníc; na…
Polévka s knedlíčky: játrové knedlíčky, z uzeného jazyka, morkové neb bramborové knedlíčky
Má-li býti polévka dobré, jemné chuti, je třeba přidati k masu kus slepice nebo kuřete, které se vařené drobně useká a do polévky vloží. Kosti z toho roztlukou se v…