Tag archives for pečená husa
Zadělávané husí drobečky
Křídla, krk i s hlavou, nohy, žaludek a srdce se nejprvé dobře očistí a vypere a obyčejně s hovězím masem vaří, poněvadž takto nabudeš silné polévky k zadělávání. Zatím, co…
Dušení, uzení, pečení masa, ovoce, zeleniny
Dušení Dušením nazýváme pozvolné vaření masa, ovoce, zeleniny atd. v pevně uzavřených nádobách, aby žádná pára unikat nemohla, tím se stává potrava šťavnatější a chutnější. Velmi výhodně možno k dušení užiti…
Husa na divoko
Recept na husu na divoko. Husa nesmí býti příliš tučná. Opaří se, navrch i uvnitř potře na polo utlučeným jalovcem a solí, a nechá několik dní u ledu ležeti. Pak…
Husa v kroupách a v omáčce
Recept na husu v kroupách a v omáčce. 42 deka prostředních krup se dá vařiti na kastrol. Na polo pečená starší husa rozdělí se na dva díly, jeden nechá se…