Tag archives for recepty z kapusty
Kapusta na obyčejný způsob
Tři neb čtyry pěkné, tvrdé kapusty očisť, vyper a každou na 4 díly rozkrájej, vařící vodou polej, přikrej a takto na 1/2 hodiny státi nech; napotom vymačkej z nich vodu…
Kapustová polévka s hříbky
Kapustová polévka s hříbky - recept. Očištěné hříbky nakrájíme na plátky a udusíme je na másle s nakrájenou cibulkou. Udušené hříbky jemně usekáme. Zvlášť si udusíme na másle s cibulkou…
Zeleninový nákyp
Recept na zeleninový nákyp. Očištěnou kapustu, mrkev, celer, brukev, květák ve slané vodě uvaříme do měkka. Měkkou vychladlou zeleninu nakrájíme na malé kostky. V kastrole povaříme v mléce sůl s…
Milánská polévka
Milánská polévka - recept. Na másle si usmažíme drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme nakrájenou spařenou kapustu, vše osolíme, opepříme, zalijeme vařicí vodou a udusíme do měkka. Měkkou kapustu vložíme…
Kapustová polévka
Kapustová polévka - recept na kapustovou polévku. Kapustu zbavíme špatných listů, vypereme, rozkrájíme na nudličky, spaříme a dáme okapat. Pak ji vložíme do kastrolu na rozpálené máslo s usmaženou cibulí. Po…
Kapustěnka – kapustová polévka
Recept na tradiční kapustěnku - kapustovou polévku. Dvě kapusty a 2 růže karfiolu se uvaří v hovězí polévce. Když jsou uvařené, pozorně se vytáhnou, růžičky karfiolu se odříznou a kapusta…
Polévka se svítečky kapustovými
Recept na polévku se svítečky kapustovými. Consommé with Coleivort Colombines. — Consommé aux Colombines de Chou Frisé. Uvař při hovězím mase jednu velkou kapustu, pak ji usekej a nech ji…
Kapustěnka
Recept na babiččinu kapustěnku - původní kapustovou polévku. Colewort Soup.—Consommé au Choti Prisé. Uvař dvě kapusty a dvě růže karfiolu v hovězí polévce, pak je pozorně vytáhni, růžičky karfiolu odřízni…
Kadeřník
Kadeřník je nejlepší, když vymrzne. Pak se z řapíku odrhne, řádně ve vodě opere a dá uvařiti. Může se k němu připojiti též trochu špenátu. Když je měkký, vymačká se…
Nadívaná kapusta
Recept na kapustu nadívanou vepřovým masem. Kapusta rozkrojí se na 4 dílky a uvaří. Srdéčka se vykrojí a u košťálku nechají se pouze vrchní lístky. Ty vnitřní se usekají, přidá…