Tag archives for svatební hostina
Volba jídel: Snídaně, obědy, večeře, svačiny a domácí strava
Je to starostí při zařizování hostin, aby všem po chuti a vůli se učinilo, bychom pomluvě se vyhnuli, aby podobná jídla nikdy se neopakovala, ale vždy jen v jiné úpravě…
Úprava tabule
K obyčejné domácí hostině jest nejlepší kulatý neb podlouhlý stůl pro deset neb dvanáct osob: pro veřejné hostiny a bankety použije se ovšem dlouhých stolů, které se též mohou na…
Malá rozprava o uspořádáni hostin
Podává V. L. Fáček, hotelier „u císaře rakouského" v Praze. Naše „tabule* vyznamenávaly a vyznamenávají se dosud jak nejpečlivější úpravou jídel tak svou jednoduchostí v prostírání. Poslední dobou byl však…
Jak se tabule upravují
Na tři osoby počítá se l kilo hovězího masa. Při větší hostině má se hleděti k tomu, aby to byl vždy pěkný kus ze špalíčku, a aby se maso nepřevařilo,…