Tag archives for telecí recepty
Telecí kýta s uzeným jazykem
Telecí kýta s uzeným jazykem. Kýta se od kostí a blan očistí, poklepe, nasolí, prostrká na nudle skrájeným uzeným jazykem a též i uzenou kýtou. Obé vařené. Na pekáč vloží…
Fricassé
Fricassé. Pod telecí osolenou kýtu vlož všecko koření: hřebíček, tymián, bobkový list, pepř, nové koření, 1 cibuli, vinný ocet a kousek másla. Když se to zpěnilo, dej na to kýtu…
Telecí kýta s vinnou omáčkou
Telecí kýta s vinnou omáčkou. Z telecí kýty vyndá se kost, kýta dá se na kuthan, polije horkou vodou a nechá v ní chvíli vařiti, až ztuhne. Po té se…
Telecí kýta
Telecí kýtu nasol, protáhni slaninou, vlož pod ni kus másla a dej do trouby péci. Podlívej ji šťávou, kterou sama vypustí, a teprve když vysmahla, přilívej pod ni polévky. Telecí…
Telecí řízky – přírodní i smažené
Telecí řízky přírodní - recept Maso z kýty se nařeže ztlouští dvou prstů, naklepe se, vypere, nasolí, obalí v mouce, dá na pekáč, na kterém se do polo byla smažila cibulka.…
Telecí kýta
Telecí kýta - recepty. Telecí kýta se zbaví všech blan, kosti se mohou vyřezali, čistě se vypere, nejlépe v měkké vodě. Je-li ze staršího telete, poklepe se, osolí, pomastí čerstvým…
Telecí maso s kmínem
Recept na telecí maso s kmínem. Telecí plece neb hrudí se vypere, nasolí, pokmínuje, dá na pekáč, podlije se vodou, přidá 30 gramů (2 loty) másla a rychle se dusí.…
Zadělávané telecí maso
Zadělávané telecí recept. Nejpříhodnější maso k zadělávání telecího masa je strana krku. Vypere se a vaří, přidá se hodný kus másla, veškeré zeleniny, avšak ne mnoho, a osolí. Když maso…
Telecí kořínek do závinu
Recept na telecí kořínek do závinu. Na másle nechá se učervenat cibulka, přidá se k ní strouhaná houska, jemně rozsekaný vařený kořínek, trochu majoránky a citrónové kůry a nechá se…
Sekanina z telecího kořínku (hašé)
Recept na sekaninu z telecího kořínku (hašé). Telecí kořínek uvaří se ve slané vodě, nechá vystydnout a drobounce seseká. Cibulka usmaží se do červena, přidá se k ní strouhaná houska…