Tag archives for vepřová pečínka
Dušení, uzení, pečení masa, ovoce, zeleniny
Dušení Dušením nazýváme pozvolné vaření masa, ovoce, zeleniny atd. v pevně uzavřených nádobách, aby žádná pára unikat nemohla, tím se stává potrava šťavnatější a chutnější. Velmi výhodně možno k dušení užiti…
Vepřová pečínka a naložené zelí s knedlíkem
Recept na vepřovou pečínku a naložené zelí s knedlíkem. Má-li vepřová pečínka bílá žebérka, je vždy dobrá. Jsou-li však žebérka červená, zapáchá jako rybinou, nač se musí dáti pozor. Nasolí…
Vepřová kýta na víně a s kompotem z čerstvých švestek
Recept na vepřovou kýtu na víně. Vepřová kýta se odkoží, sádla zbaví, málo nasolí a nechá pár dní ležet na koření, tymiánu, bobku, jalovci, při čemž se často obrací. Pak…
Vepřová kýta se sardelí
Recept na vepřovou kýtu se sardelí. Kůže z vepřové kýty se stáhne, ale neodřízne, nýbrž nechá při tenké straně u masa. Sádlo se vyřeže, utře se sardelí a česnekem, kýta…