Tag archives for zabíjačka recepty
Ovarová polévka
Ovarová polévka - recept. V osolené vodě s nakrájenou zeleninou a cibulí povaříme očištěnou vepřovou hlavu (bez mozečku). Měkkou hlavu vyndáme a do polévky, stále míchajíce, zavaříme krupici. Nebo vložíme…
Úprava jaternic a jelit
Úprava jaternic a jelit - recept. Vepřová střeva se ve studené vodě mnohokrát vyperou, obrátí se, tupým nožem na vnitřní straně dobře oškrábou; kus po kuse se solí dobře vytře,…
Uherské jelito
Uherské jelito - recept. Ve 250 gramech rozpuštěného vepřového sádla dají se čtyry na drobné kousky rozkrájené cibule usmažiti, přidá Be 250 grammů na kostky rozkrájeného vnitřního sádla (jadrného), jakož…
Ovar
Ovar - recept. Při zabíjení vepřového se vezme kus hlavy, kus od krku a vaří se; pokud horké, nakrájí se na úhledné kousky a ovar předloží se s ustrouhaným křenem.