Svíčková pečeně s kyselou omáčkou
Svíčková pečeně s kyselou omáčkou – recept.
Svíčková zbaví se mazder i loje, bud se propíchá slaninou neb ne. Na pekáč se dá několik zrnek pepře, nové koření, kobkový list, thymian, dvě rozsekané cibule, celer, mrkev, petružel, kousek citrónové kůry a podlije se to vodou a octem, obého půl litru; do toho se položí pečeně a nechá se v tom aspoň 12 hodin ležet, pak se dá do trouby, a tak dlouho se dusí, až se byla všechna téměř omáčka do pečeně vtáhla. Pečeně se pak nakrájí na kousky, šfáva z jednoho citronu se vytlačí do omáčky zbylé, přidá se kousek upáleného cukru, udělá se věnec z máslového těsta kolem pečeně a omáčka na ni procedí.
Napsat komentář