Archives for HOVĚZÍ - Page 6
Svíčková pečeně
Svíčková pečeně - recept. Svíčkovice se očistí, zbaví všech blan a kostí, naklepe, osolí, slaninou se propíchá jako zajíc; na pekáč se dá rozkrájená cibule, 6 zrnek pepřových, kousek sádla,…
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná - recept. Maso ze žeber se naklepe, nasolí, dá na pekáč, přidá se rozsekaná cibule, as 4 zrnka pepře, dusí se tak dlouho až změkne, dá se na…
Dršťky, zadělávané dršťky, pečené dršťky, smažené dršťky i s cibulkou
Dršťky Dobře vyprané a očištěné dršťky nech půl hodiny vařit, pak je dej do jiného hrnku, nalej na ně čisté vody, osol je, nech je do měkká uvařit a na nudličky je…
Svíčková – recept po babičce 4x jinak
Svíčková pečeně - recept po babičce Ober z pěkné svíčkové pečeně tuk a kůžičky, osol ji, prošpikuj na nudličky nakrájenou slaninou a vlož do nádoby; dej do hrnku pintu vody,…
Roštěnka po česku
Recept na roštěnku po česku (Roastbeef Bohemian Style, Rosbif a la Bohéme). Nakrájej ze svíčkového masa aneb z boku pěkné řízky, hezky je naklepej a v rozpuštěném másle omoč; potři…
Roastbeef
Recept na pravý roastbeef. Vezmi čtyry libry pěkného nízkého hovězího boku, sejmi maso se žeber, okrájej z něho všechen lůj a kůžičky, naklepej, osol, opepři a zaviň je do kotouče…
Porterhouse steak – T-bone steak
Porterhouse steak - recept (hovězí T-bone steak) Nech si u řezníka vyříznouti z kusu mezi kyčelní kostí a první žebrou asi na dva palce tlusté řízky, tak aby v jednom…
Sirloin steak
Sirloin Steak - recept. Nařezej hovězí maso z tak zvaného vysokého šůsu na palec tlusté řízky, naklepej je, po obou stranách osol, omoč v rozpuštěném másle a buď na rošti…
Hovězí steak po rusku
Recept na hovězí steak po rusku. Vezmi potřebné množství hovězího masa dle počtu osob, na drobno ho rozkrájej a přimíchej asi třetinu sádla; rozmoč tři žemličky, vymačkej je, přidej soli,…
Tatarský biftek – recept originál
Originál recept na tatarský biftek čili Beefsteak po tatarsku (tatarák z pravé svíčkové recept). Kus svíčkové aneb zadního hovězího masa pečlivě vyper, zbav všech kůžiček a tukových částek, načež ho…