Archives for JEHNĚČÍ
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně. Jehněčí zadek se vypere, nasolí, dá na pekáč hned hřbetem vzhůru, dá se pod něj kus másla a peče se v troubě 12 hodiny, při čemž se často…
Smažené jehněčí
Přední čtvrť nebo plecka rozkrájejí se na úhledné, stejně velké kusy, osolí se, omočí. v rozkloktaném vejci, obalí v mouce, ve strouhané housce a zvolna se osmaží ve žhavém převařeném…
Smažené jehněčí na francouzský způsob
Smažené jehněčí na francouzský způsob. Jehněčí hrudí nebo přední celá čtvrt se spaří, by zbělela, a uvaří se v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dá se na…
Zadělávané jehněčí
Zadělávané jehněčí. Předek jehněčí se vypere, zbělí, opláchne ve studené vodě a na úhledné částice rozkrájí. Na kuthanu rozpálí se kus čerstvého másla, maso se na ně vloží, osolí se,…
Smažené jehněčí
Jehněčí krk, plece a hrudí rozkrájej na stejné velké úhledné kousky, osol je a popraš malounko pepřem tlučeným, popraš též trochu moukou, omoč v rozkloktaném vejci, obal v rozstrouhané žemličce…
Jehněčí kotletky
Z jehněčích žebírek uprav kotletky, osol je po obou stranách a nech je v kuthánku v čerstvém másle dvě minuty péci, pak je vyndej a nech vychladnouti. Z libry telecího masa…
Jehněčí se sardelemi
Jehněčí se sardelemi - recept. Jehněčí kýta, plece nebo zadek se zbaví všech kůžiček, nasolí se, propíchá slaninou, sardele utrou s máslem, smíšeninou se pomaže, podlije hovězí polévkou, několik kaprlat…
Jehněčí předek zadělaný se smržemi
Recept na jehněčí předek zadělaný se smržemi. Předeček rozkrájí se na kousky a nechá se dusití, při čemž se podlévá a obrací. Když je napolo měkký, šťáva se řídce zapraží.…
Jehněčí předek s nádivkou
Recept na jehněčí předek s nádivkou. Dvě ustrouhané žemle polijí se dvěma lžícemi smetany a přidá se tolik vajec, aby to nebylo moc husté. Pak se ještě připojí trochu citrónové…
Jehněčí zadek
Recept na jehněčí zadek. Jehněčí zadek potře se mezi kýtkami se solí utřeným česnekem, nasolí se, vespod kmínem posype a dá se na máslo trochu povrch opéci. Na to se…